Monika Kmieć

Dietetyk. Technik Farmaceutyczny. Szczególnym zamiłowaniem darzę dietetykę kliniczną, której koncepcje i nowości weryfikuję z aktualnymi badaniami. Poniekąd współgra to też z moją pracą w aptece. W zawodzie dietetyka istotna jest stała edukacja, dlatego swoją wiedzę pogłębiam na warsztatach, szkoleniach i konferencjach dietetycznych. Uwielbiam piec i gotować, zawsze znajdę alternatywę dla słodyczy czy żywności typu Fast Food. Uważam, że „wszystko jest dla ludzi”, ale umiar jest najważniejszy. Moim celem jest przekazanie pacjentowi zdrowej edukacji żywieniowej – utwierdzenie, że można jeść zdrowo nie rezygnując z rzeczy, które się lubi.
Jedzmy zdrowo, ćwiczmy, a niech zdrowie, samopoczucie oraz smukła sylwetka będzie efektem ubocznym.

Cel wizyty:

– ocena aktualnego sposobu żywienia
– analiza składu ciała (masa ciała, zawartość tkanki tłuszczowej, mięśniowej, kostnej, zawartość wody
– przygotowanie indywidualnego planu żywieniowego pod kątem stanu zdrowia, przyjmowanych leków, aktywności fizycznej, zamierzonego efektu
– omówienie planu żywieniowego
– omówienie indywidualnych zaleceń żywieniowych
– przedstawienie przepisów oraz czasu przygotowania potraw
– przedstawienie listy zakupów
– przedstawienie listy wskazanych i niewskazanych produktów
– eliminacja nieprawidłowych nawyków żywieniowych
– omówienie spostrzeżeń pacjenta na temat diety i samopoczucia

Kto może skorzystać z wizyty ?

– osoby otyłe lub z nadwagą
– osoby z problemami autoimmunologicznymi (np. choroby tarczycy)
– osoby borykające się z chorobami dietozależnymi (np. nadciśnienie, cukrzyca)
– osoby aktywne fizycznie
– osoby starsze
– kobiet w ciąży
– kobiety karmiące
– dzieci

Galeria zdjęć